Köszöntő

Kedves Kolléganők és Kollégák!

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaság XV. Kongresszusának szervezési jogát a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája nyerte el. A korábbi évek rendezvényeinek magas szakmai színvonalának köszönhetően a szervezés jelentős kihívás és egyben elismerése is a Klinikánkon végzett munkának. Bízunk abban, hogy a Napfény Városa, a találkozó helyszínéül szolgáló Forrás Hotel, a várhatóan gazdag tudományos program a társaság minél több tagját inspirálja részvételre kongresszusunkon.

A korábbi kongresszusunkon jól bevált elgondolást követve plenáris ülés keretében nyílik lehetőség a szülészeti és nőgyógyászati szakterület aktuális tudományos problémáinak megbeszélésére. Ezek az ülések az ünnepélyes megnyitóval és a tiszteletbeli tag díszelőadásával, már az első napon tartalmas szakmai programot ígérnek. A második és harmadik kongresszusi napon a társaság által felkért referátumok mellett lehetőség nyílik beérkezett előadások megtartására is.

A 4 éve, Budapesten újdonságként bevezetésre került, GE által szponzorált gyakorlati kurzust tovább kívánjuk folytatni, melyen a legújabb technikai vívmányok mellett a szakma legkiválóbb képviselői segítségével, interaktív módon ismerkedhetnek meg egy-egy témakörrel.

Reméljük, hogy a változatos szakmai programok között mindenki megtalálja az őt legjobban érdeklő témaköröket. Bízunk abban, hogy a csodálatos késő nyári – kora őszi Tisza part, a nívós szakmai program mellett kitűnő lehetőséget teremt az aktív kikapcsolódásra, baráti beszélgetésekre is.

A magunk részéről mindent megteszünk a kiemelkedő szakmai és társasági program biztosítása érdekében. Reméljük, hogy az elmúlt években szervezett rendezvényeinkhez hasonlóan ismét bizalmat kapunk Önöktől, és a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaság 2 évenként rendezett, legfontosabb összejövetelén a lehető legtöbben tisztelnek meg minket részvételükkel.

Nagy szeretettel várunk mindenkit Szegeden!

Tisztelettel,

Prof. Dr. Németh Gábor – Dr. Keresztúri Attila
a kongresszus elnöke – a szervező és tudományos bizottság társelnöke